fbpx

Activiteiten voor ouderen in Utrecht

In Utrecht kunnen ook ouderen tal van leuke activiteiten ondernemen, denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen, varen en winkelen. Stadswandelingen Utrecht biedt verschillende wandel activiteiten voor ouderen in Utrecht aan, die begeleid worden door een professionele stadsgids.

hofjeswandeling meer stadswandelingen utrecht

Pandhof Domkerk

Wandelen langs Utrechtse hofjes

Tijdens een hofjeswandeling in Utrecht bezoeken we verschillende hofjes, kameren en steegjes  in Utrecht. Wil je alles bezoeken dan ben je zo drie uur bezig. Meestal bekijken we een deel van de wandelroute. Uiteraard zijn er naast deze wandel activiteit nog veel meer wandel activiteiten geschikt voor ouderen in Utrecht. Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet op deze pagina. Ben je wat slechter ter been? Laat dat zeker weten, dan passen we de activiteit daar op aan.

Leuke activiteit voor ouderen: bewonder de grachten in Utrecht

De grachten zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld.  Tijdens een wandelroute langs de Utrechtse grachten kom je er van alles over te weten. Je wandelt door het sfeervolle centrum en kunt daarna meteen op het terras neerploffen voor een heerlijke kop koffie. En heb je nog niet genoeg gehad van de grachten? Bekijk dan zeker de opties voor bijvoorbeeld een vaartocht. Wil je meer weten over de oude Utrechtse grachten? Klik dan hier voor informatie.

activiteiten voor ouderen in utrecht

Het nieuwe stationsplein met de toegang tot Hoog Catharijne.

Winkelen, borrelen en dineren

Ze behoren tot de meest bekende activiteiten voor ouderen in Utrecht. Maar wat zijn de beste plekken in Utrecht? Uiteraard kun je in het winkelcentrum van Hoog Catharijne terecht voor een paar nieuwe modieuze items. Echter kun je in het centrum van Utrecht ook goed winkelen. Je vindt er onder andere grote winkelketens, maar ook kleine boetiekjes.

Heb je geen zin in een winkel activiteit? Dan zit je ook in Utrecht goed. De stad beschikt over meer dan 150 café’s (om nog niet over de restaurants te spreken..). Genoeg mogelijkheden dus om samen met andere ouderen te genieten van een koud biertje. Lees meer over mijn restaurant en cafe aanraders in deze blog.

Heb je vragen over een wandeltocht, mogelijkheden of kosten? Neem dan contact met mij op, ik sta graag voor je klaar! Bekijk ook mijn YouTube kanaal voor meer informatie.