fbpx

Museum nijntje

Wie is er niet opgegroeid met nijntje? Het nijntje museum is het leukste museum van Utrecht om met peuters en kleuters naar toe te gaan. Twee tot zes jarigen zijn de doelgroep van dit museum.

museum nijntjeSpelen

Het is een museum om samen met nijntje en haar vriendjes al spelend dingen te ontdekken en te leren. Het is opgebouwd uit verschillende thema’s. Je komt binnen in een huisje met een tuintje. Omdat het hier al zo leuk is, krijg je kinderen bijna niet verder het museum in. Verderop is aandacht voor een doktersbezoek en een bezoek aan een museum. Boven kunnen de kinderen op kleine fietsjes oefenen in het verkeer. Er is een stoplicht en een spoorwegovergang. Heb je honger gekregen, dan kun je gaan picknicken om vervolgens verder te gaan langs de dieren en de knutselruimte.

Verjaardag nijntje

Het nijntje-museum ging open in 2015. Dat jaar was een feestelijk jaar want nijntje werd 60 jaar oud. Een aantal beelden die voor haar verjaardag gemaakt zijn, vind je nog altijd in Utrecht.

museum nijntjeOpeningstijden

Het museum is 6 dagen per week geopend van 10:00 – 17:00. Probeer op een rustige tijd naar het museum te gaan, zodat er ook daadwerkelijk ruimte is om te spelen. Kinderen zijn hier zo een paar uur zoet.

Winkel

Heb je nog geen genoeg van nijntje gekregen? Bezoek dan het atelier van Dick Bruna in het Centraal museum of ga naar de museumwinkel in het Centraal Museum.