fbpx

Spoorwegmuseum Utrecht

Spoorwegmuseum Utrecht

Maliebaanstation rond 1900 (collectie Utrechts Archief, cat: 4437)

Het Spoorwegmuseum is gevestigd in het oude Maliebaanstation uit 1874. Dit station is tot 1939 in gebruik geweest. Het is volledig gerenoveerd en ziet er weer gloednieuw uit. Hier worden bezoekers ontvangen en hier kun je kaartjes kopen. In het Spoorwegmuseum kun je makkelijk een paar uur doorbrengen. Je vindt er naast het prachtig ingerichte Maliebaanstation en heel veel historische treinen ook verschillende belevingen die natuurlijk erg aantrekkelijk zijn voor gezinnen met kinderen.

De grote ontdekking

Hier stap je in een lift om af te dalen in een mijn. Na het uitstappen loop je door een schitterende Brits dorp uit de 19e Je bezoekt werkplaatsen en ziet een van de eerste stoomlocomotieven van Nederland, de Arend. Je krijgt uitleg via een audiotour. Ik word hier altijd heel blij van.

Stalen monsters

Je neemt hier plaats in een mijntrein. De trein leidt je langs verschillende momenten uit de spoorweggeschiedenis tussen 1918 en 1945. Dit is heel leuk om te doen en met kinderen zelfs een beetje spannend.

De vuurproef

De Vuurproef is een virtuele reis door bijna twee eeuwen treingeschiedenis via een interactieve show en simulator. Wat oudere kinderen vinden dit geweldig.

Droomreizen

In het Stoomtheater vinden dagelijks een paar keer korte toneelstukken plaats over droomreizen. Bijvoorbeeld over Annabel die een reis maakt met de Orient Express. De toneelstukken zijn goed gemaakt met prachtige decors en er is veel interactie met het publiek.

Speeltuin

Buiten is een speeltuin met een klauterrots en glijbanen. Kinderen kunnen ook een rondje meerijden op een minitreintje. Succes verzekerd.

Bezoek Spoorwegmuseum

Het Spoorwegmuseum is 6 dagen in de week geopend van 10:00 – 17:00.