fbpx

Bijzondere Stadswandeling Utrecht

Als ik naar een andere stad ga in binnen- of buitenland, boek ik graag een stadswandeling met gids. Een gids neemt je mee naar plekjes in de stad waar je normaal niet komt. Omdat er een heel smal steegje is en je niet weet waar je uitkomt, je door een hek moet en je denkt dat dat niet mag, je wel ergens binnen wil kijken, maar vermoed dat de deur op slot is. Een stadswandeling in Utrecht met gids is daarom zeker aan te raden, zodat ik je naar alle leuke plekjes kan leiden.

Geheime tuin

bijzondere stadswandeling utrecht

Zal ik naar binnen gaan of niet?

Stadsgidsen zijn over het algemeen nieuwsgierig. Dat zorgt er voor dat ze de weg in de stad goed kennen. Zelf probeer ik stegen, deuren, poorten om te zien wat er achter ligt, op zoek naar een geheime tuin. Ik loop doelloos door de straten om nieuwe ontdekkingen te doen. Bezoek musea, lezingen en andere evenementen om nog meer van mijn stad te weten te komen.

Top 5 ontdekkingen in Utrecht

  1. Bastion de Manenburg: het oude atelier van beeldhouwer Pieter d’Hond was voorheen een bastion van Karel V. Nu werken er nog steeds beeldhouwers. Het is soms open op Open Monumenten Dag.
  2. Paleis Lofen: dit 11e eeuwse paleis kun je bezoeken door naar de kelder van cafe Walden te gaan. Waar nu bier gedronken wordt, woonde vroeger de Duitse keizer tijdens zijn bezoek aan Utrecht. Gebruik je verbeelding, om je het paleis voor te stellen.
  3. Tijdens de Open Tuinen Dag bezocht ik de Zuylenspiegel. Dit is een van de mooiste tuinen van Utrecht.
  4. De Pieterskerk is mijn favoriete kerk. Deze kerk die al in 1048 gewijd is, ligt net buiten de looproute. Ik kom er elke week wel een paar keer. Er zijn ook regelmatig concerten.
  5. Het Broodhuis aan de Springweg. In een deel van deze synagoge zit nu een evangelische kerk. Je kunt het gebouw af en toe bezichtigen.

Wil je ook meer ontdekken?

Ga dan mee met een van onze stadswandelingen:

 

Bijzondere Stadswandeling Utrecht

Boek vandaag nog een van onze stadswandelingen en ontdek de verborgen schatten van Utrecht. Wij zijn er zeker van dat onze tours je zullen inspireren en jouw bezoek aan Utrecht onvergetelijk zullen maken.