fbpx

Dagje uit voor ouderen

Wist je dat Utrecht dé perfecte plek is voor een dagje uit voor ouderen? De stad is namelijk niet te groot én niet te klein. Ook heeft Utrecht talrijke bezienswaardigheden!

Wandeling voor ouderen in Utrecht

dagje uit voor ouderen

De prachtige Flora’s Hof

Wat is mooier dan Utrecht met andere ouderen te voet te verkennen? We zijn immers nooit te oud voor een heerlijke stadswandeling! Het historische centrum bevat vele mooie bezienswaardigheden. De gidsen van Stadswandelingen Utrecht maken elke wandeling op maat zodat de rondleidingen ook geschikt zijn voor mensen die slechter lopen, een rollator gebruiken of in een rolstoel zitten. Ook is het mogelijk een wandeling zo te plannen dat er regelmatig bankjes langs de route staan.

We bieden diverse themawandelingen aan. Hoor bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van de Domkerk. Wist je al dat deze ook wel de Sint Maarten kerk genoemd wordt? Of kies juist voor een wandeling over de  Maliebaan. Deze laan kent een rijke & bewogen geschiedenis. De Nazi’s, de NSB en het verzet hadden er kantoren. Maar ook voor de WOII had de Maliebaan een belangrijke betekenis. De laan is overigens heerlijk groen, een fijne plek om te wandelen!

Dagje uit met ouderen? Geniet van lekkere koffie.

Na de vele indrukken die je op hebt gedaan tijdens de historische stadswandeling is het tijd voor een stevige bak koffie. Op deze pagina vertel ik je meer over de leukste koffieplekken in Utrecht. Bijvoorbeeld langs de Oudegracht zitten tal van leuke plekjes. Rust lekker uit op één van de vele terrassen die Utrecht heeft en geniet van de stad (of bestel er natuurlijk een heerlijke appelbol bij!).

Ben jij overtuigd om een dagje uit te gaan naar Utrecht? Ben je benieuwd naar onze wandelroutes of kun je nog wat leuke tips gebruiken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag om een leuk dagje uit voor ouderen mogelijk te maken. Vraag ons ook gerust naar de mogelijkheden wanneer je met een groep komt die minder goed ter been is.

Dagje uit voor ouderen

Lijkt het je leuk om een dagje Utrecht te bezoeken? Er zijn hier erg veel leuke historische plekken en mooie monumenten. Het lijkt mij erg leuk om jullie hier meer over te vertellen!