Personeelswandelingen Bijenkorf

Welkom op de speciale pagina voor medewerkers van de Bijenkorf. De komende tijd bieden we speciale lunchwandelingen aan met drie verschillende thema’s. Tijdens de rondleidingen kun je de omgeving van de Bijenkorf beter leren kennen.

Aan elke wandeling kunnen maximaal negen medewerkers meedoen. Je kunt je hieronder voor elk van de wandelingen opgeven. Zorg dat je eerst betaald hebt, via de betaallink. Pas daarna is jouw inschrijving definitief. De deelnamekosten zijn 12,50 euro. Je kunt hiervoor het vitaliteitsbudget inzetten. Nadat je je hebt ingeschreven en betaald krijg je voor de vorm nog een factuur van Stadswandelingen Utrecht.

De wandelingen beginnen stipt om 13:00 uur voor de ingang van de oude Bever-winkel. De wandelingen gaan altijd door. Het is niet mogelijk om af te zeggen en je geld terug te krijgen. Je kunt jouw plaats wel door een collega laten innemen.

De Hooipoort (HUA)

Wijk C

De Bijenkorf ligt precies op de rand van Wijk C. Deze wijk was lang bekend als de volksbuurt van Utrecht. Nog tot halverwege de 20e eeuw woonden hele grote gezinnen in kleine krotwoningen in steegjes waar het zonlicht nauwelijks kon komen. In deze wandeling vertel ik hoe Wijk C ontstaan is, waar de naam vandaan komt en wat je nu nog terug kunt vinden van deze volksbuurt. We brengen indien mogelijk ook een bezoekje aan de Jacobikerk, waar ooit jarenlang een vrouw ingemetseld heeft gezeten.

  • 1 september 2020 van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 2 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

  • 15 september 2020 van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 0 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

  • 22 september 2020 van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 7 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

rond 1925 (HUA)

Winkelen

Tweeduizend jaar geleden kwam een er Romeins soldatenkamp op de plaats van het huidige Utrecht. De Romeinen en hun families  moesten eten, zich kleden en wonen. Daarvoor waren spullen nodig die lokaal werden geproduceerd maar ook vaak via de Rijn en Vecht aangevoerd werden door handelaren. De Romeinen introduceerden onder andere kruiden, vruchten en kippen in deze regio. Waar kochten de bewoners deze producten de afgelopen 20 eeuwen? Waar vonden er markten plaats in de middeleeuwen? Wat was de functie van de werfkelders? En wanneer zijn we gaan winkelen als vrijetijdsbesteding? Waar in Utrecht vond je de eerste winkels? En voordat de Bijenkorf bestond waren er ook al andere warenhuizen. Je hoort hier van alles over tijdens deze wandeling.

  • 1 oktober 2020 van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 1 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

  • 15 oktober van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 0 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

Hoog Catharijne en Vredenburg

Lange tijd heette het huidige Vredenburg het Catharijneveld. Wanneer en waarom is deze naam veranderd in Vredenburg. En wat kun je hiervan nog terugvinden. En ja, Hoog Catharijne verwijst weer naar het Catharijneveld. Hoe en wanneer is Hoog Catharijne ontstaan? Wat was het succes van Hoog Catharijne? En wat ging er verkeerd in de jaren ’80 en ’90. Tot slot nemen we tijdens deze wandeling een kijkje in de nieuwbouw.

  • 4 november van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 0 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

  • 18 november van 13:00 – 13:40
Deelnemers: 0 / 9

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

 

 

Enthousiast geworden?

Reserveer nu!