fbpx

Rondleiding met gids in Utrecht

Doe eens een rondleiding met gids in Utrecht. Hoe kun een stad snel leren kennen? Door met een inwoner van de stad op pad te gaan. Sinds 2005 woont stadsgids Willemijn Bánki van Stadswandelingen Utrecht in de stad. Zij kent de binnenstad op haar duimpje en weet op elke hoek wel een leuk verhaal te vertellen. Neemt ze jou mee tijdens een rondleiding, dan kom je op verstopte plekken met een bijzondere geschiedenis. Stadswandelingen Utrecht zet altijd professionele gidsen in. Ook kunnen alle rondleidingen op maat worden gemaakt: je bepaalt zelf je begin- en eindpunt. Stadswandelingen Utrecht biedt diverse rondleidingen, wandelroutes en thema’s aan.

Doe eens een rondleiding met gids in Utrecht

Uitzicht op de Domtoren vanaf de Maartensbrug

Geschiedenis van de stad

Misschien ben je benieuwd hoe & wanneer Utrecht ontstaan is, wanneer de Domkerk gebouwd is en wanneer de grachten zijn gegraven. Dan kun je het beste kiezen voor de historische rondleiding. Dan laat ik je plekken zien van de Romeinen tot aan nu. Je krijgt een globaal overzicht van de ontwikkeling van Utrecht door de eeuwen heen.

Middeleeuwen

Het kan ook zijn dat je tijdens een rondleiding met gids in Utrecht juist meer wil horen over de Middeleeuwen. Dan richt de gids zich op de periode tussen 500 en 1500. Je moet dan denken aan een rondleiding over de ontwikkeling van Utrecht als de katholieke hoofdstad van de Noordelijke Nederlanden. En de positie van Utrechts als belangrijke handelsstad. Ook krijg je te horen waarom Utrecht in 1122 het stadsrecht kreeg.

Grachten

Utrecht is trots op haar grachten. We hebben de Oudegracht en de Nieuwegracht, maar ook de stadsverdedigingsgracht, de Kromme Nieuwegracht, de Drift en de Plompetorengracht. Al deze grachten zijn tussen de 12e en de 14e eeuw met de hand gegraven. Over het hoe & waarom vertelt de gids meer in een rondleiding langs de grachten.

Doe eens een rondleiding met gids in Utrecht

Spiegelingen in de Oudegracht

Steegjes, Hofjes & Kameren

Ken je Utrecht al een beetje? Dan is het leuk om een rondleiding te volgen die je meeneemt naar onbekende en verborgen plekken in de stad. Kleine straatjes, binnenhoven, tuinen, armenhuizen en arbeidersbuurtjes.