fbpx

Seniorenactiviteit Utrecht

 

Ben jij op zoek naar een leuke seniorenactiviteit in Utrecht? Via onze (thema)wandelingen en andere activiteiten voor senioren kun je veel interessante dingen over Utrecht ontdekken. Hieronder een paar activiteiten tips:

Seniorenactiviteit Utrecht, tip 1: maak een wandeling

Seniorendag in UtrechtDe meest populaire seniorenactiviteit in Utrecht is het maken van een stadswandeling. Want wat is mooier dan de stad met anderen te voet te verkennen? We zijn immers nooit te oud voor een heerlijke stadswandeling! Het historische centrum bevat vele mooie bezienswaardigheden. De gidsen van Stadswandelingen Utrecht maken elke wandeling op maat zodat de rondleidingen ook geschikt zijn voor mensen die slechter lopen, een rollator gebruiken of in een rolstoel zitten. Ook is het mogelijk een wandeling zo te plannen dat er regelmatig bankjes langs de route staan. Een wandeling kun je dus op je eigen tempo doen.

We bieden diverse themawandelingen aan. Hoor bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van de Domkerk. Wist je al dat deze ook wel de Sint Maarten kerk genoemd wordt? Of kies juist voor een wandeling over de  Maliebaan. Deze laan kent een rijke & bewogen geschiedenis. De Nazi’s, de NSB en het verzet hadden er kantoren. Maar ook voor de WOII had de Maliebaan een belangrijke betekenis. De laan is overigens heerlijk groen, een fijne plek om te wandelen!

Seniorenactiviteit Utrecht, tip 2: culinair genieten

Na de vele indrukken die je op hebt gedaan tijdens de stadswandeling is het tijd voor een andere beleving, bijvoorbeeld op culinair gebied. Van sfeervol café tot sterren restaurant: Utrecht heef voor ieder wat wils. Op deze pagina vertel ik je meer over de leukste dinerplekken in Utrecht. Geniet van de Utrechtse sfeer, en bestel natuurlijk een heerlijk glas wijn bij.

Heb jij al zin in jouw volgende seniorenactiviteit in Utrecht? Ben je benieuwd naar onze wandelroutes of kun je nog wat leuke tips gebruiken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag om een leuke wandeling activiteit mogelijk te maken. Vraag ons ook gerust naar de mogelijkheden wanneer je bijvoorbeeld een seniorendag wil organiseren, of met een groep komt die minder goed ter been is.