fbpx

Seniorendag in Utrecht

Utrecht is een uiterst geschikte stad voor een seniorendag, het is niet te groot en niet te klein. Ook heeft Utrecht talrijke bezienswaardigheden!

Wandeling met senioren in Utrecht

Seniorendag in UtrechtWat is mooier dan Utrecht met andere senioren te voet te verkennen? We zijn immers nooit te oud voor een heerlijke stadswandeling! Het historische centrum bevat vele mooie bezienswaardigheden die je met de fiets zomaar zou missen. De gidsen van Stadswandelingen Utrecht maken elke wandeling op maat zodat de rondleidingen ook geschikt zijn voor mensen die slechter lopen, een rollator gebruiken of in een rolstoel zitten. Ook is het mogelijk een wandeling zo te plannen dat er regelmatig bankjes langs de route staan.

Themawandelingen

We bieden diverse themawandelingen aan. Hoor bijvoorbeeld meer over de geschiedenis van de Domkerk. Wist je al dat deze ook wel de Sint Maarten kerk genoemd wordt? Of kies juist voor een wandeling over de  Maliebaan. Deze laan kent een rijke & bewogen geschiedenis. De Nazi’s, de NSB en het verzet hadden er kantoren. Maar ook voor de WOII had de Maliebaan een belangrijke betekenis. De laan is overigens heerlijk groen, een fijne plek om te wandelen!

Goede koffie? Ook tijdens jouw seniorendag in Utrecht!

Na de vele indrukken die je op hebt gedaan tijdens de historische stadswandeling is het tijd voor een stevige bak koffie. Op deze pagina vertel ik je meer over de leukste koffieplekken in Utrecht. Bijvoorbeeld langs de Oudegracht zitten tal van leuke plekjes. Rust lekker uit op één van de vele terrassen die Utrecht heeft en geniet van de stad (of bestel natuurlijk een heerlijke appelbol bij!).

uitjes Utrecht

Op de Maartensbrug verkopen ze heerlijke ijsjes

Ben jij overtuigd om een seniorendag in Utrecht te organiseren? Ben je benieuwd naar onze wandelroutes of kun je nog wat leuke tips gebruiken? Neem dan zeker contact met ons op. Wij helpen je graag om een leuke seniorendag mogelijk te maken. Vraag ons ook gerust naar de mogelijkheden wanneer je met een groep komt die minder goed ter been is.