fbpx

Stadswandeling in Utrecht: veelgestelde vragen

Aanbod

 • Welke stadswandeling in Utrecht kan ik bij jullie doen? Stadswandelingen Utrecht biedt standaard zes verschillende thema’s aan. Deze wandelingen vinden allemaal in de binnenstad van Utrecht plaats. Elke klant kan zelf aangeven waar ze binnen de singels wil beginnen en eindigen. We kunnen jullie bijvoorbeeld ophalen bij een lunchrestaurant en afzetten bij de rondvaartboot.
 • Welke bezienswaardigheden zien we in een stadswandeling in Utrecht? Eigenlijk is geen één wandeling hetzelfde. Allereerst omdat elke groep anders is, maar ook omdat niet iedereen op dezelfde plek begint en eindigt. In vrijwel elke wandeling komen we wel op het Domplein en bij de Oudegracht. Andere bezienswaardigheden kunnen variëren naargelang de route en het thema.
 • Kan ik ook over een ander thema of buiten het centrum een wandeling aanvragen? Soms doen we dit wel. Bijvoorbeeld omdat er al eerder een stadswandeling over een bepaald thema ontwikkeld is, of omdat één van de gidsen heel veel van een bepaalde buurt of onderwerp afweet. Willen jullie dat we speciaal voor jullie een wandeling samenstellen? Dan hanteren we ontwikkelingskosten.

Historische stadswandeling Utrecht

Annuleren

 • Tot wanneer kan een wandeling kosteloos worden geannuleerd? In de algemene voorwaarden staat precies beschreven hoe het annuleren van een stadswandeling in zijn werk gaat.

Betalen

 • Wanneer moet ik de stadswandeling betalen? Als je een stadswandeling in Utrecht hebt geboekt, krijg je eerst een bevestiging met daarin alle afspraken omtrent de wandeling. Ongeveer twee weken van tevoren stuur ik de factuur. Deze kan je via Ideal of met een overschrijving betalen.
 • Moet ik de factuur al voor de wandeling betalen? Het liefst wel natuurlijk, anders graag zo snel mogelijk nadat de stadswandeling in Utrecht heeft plaatsgevonden.
 • Werkt Stadswandelingen Utrecht ook met e-facturatie voor de Overheid? Jazeker, daar werken we regelmatig mee.

Stadswandeling Grachten Utrecht Stadswandeling in Utrecht

Open inschrijving of instaprondleidingen

 • Kan ik aansluiten bij een andere groep? Stadswandelingen Utrecht verzorgt alleen wandelingen voor privé groepen. Het is niet mogelijk om bij een andere groep aan te sluiten.
 • Wanneer vinden de stadswandelingen plaats? Stadswandelingen Utrecht verzorgt alleen wandelingen voor privé groepen. In principe wandelen de gidsen van Stadswandelingen Utrecht zeven dagen in de week vanaf ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Omdat we geen open inschrijving hebben, zijn er geen vaste dagen en tijden waarop de wandelingen plaatsvinden.
 • Waar kan ik dan wel deelnemen aan een Open inschrijving? Hiervoor verwijs ik je graag naar de website van het Gilde Utrecht , Ontdek Utrecht of Free Walking Tour Utrecht.

Weer

 • De weersvoorspelling is heel erg slecht. Gaat de wandeling door? De wandelingen van Stadswandelingen Utrecht gaan altijd door, ook bij regen of sneeuw. Mocht er echt sprake zijn van een weeralarm, dan kijken we of we de wandelingen kunnen verzetten naar een andere datum.

hofjes stadswandeling utrecht
Stadswandeling in Utrecht

 

Wandelingen Top 3

Top 3: mooiste plekken