fbpx

Stadswandeling Utrecht: altijd een goed idee

Je hebt een dagje Utrecht gepland. Je hebt al op de site van de VVV gekeken wat er allemaal te doen is. Maar je vindt het altijd een goed idee om een stadswandeling in Utrecht te maken. Stadswandelingen Utrecht heeft daarvoor verschillende mogelijkheden. In ieder geval wordt elke stadswandeling gegeven door een vakkundige gids met een passie voor Utrecht.

Je kunt kiezen uit verschillende wandelingen zoals de Historische Stadswandeling Utrecht, een Stadswandeling Utrecht over de Middeleeuwen of een Grachten Stadswandeling Utrecht.

stadsgids stadswandeling utrechtStadswandeling Utrecht: altijd een goed idee

De Oudegracht bij de Vollersbrug

Musea Utrecht

Misschien vind je het ook leuk om een museum te bezoeken in Utrecht. De keuze is reuze. Denk aan het Centraal Museum of het Catharijne Convent, het Spoorwegmuseum, het nijntjemuseum of het Waterliniemuseum. In Leidsche Rijn vind je het prachtig Castellum de Hoge Woerd. Dit is een moderne versie van een Romeins fort met daarin een archeologiemuseum. Een overzicht van alle musea vind je hier.

musea in utrechtstadswandeling utrecht

Castellum de Hoge Woerd

Winkelen

In Utrecht kun je natuurlijk ook leuk winkelen. Zelf ga ik graag naar de Twijnstraat, de Zadelstraat en de Lijnmarkt. Of in winkel in mijn eigen buurt op de Nachtegaalstraat. Een overzicht van leuke winkels in Utrecht vind je hier.

Stadswandeling Utrecht: altijd een goed idee