fbpx

Stadswandeling Utrecht met gids

Een Stadswandeling Utrecht met gids is hartstikke leuk en leerzaam! Het is de leukste manier om Utrecht te leren kennen? Zeker met mij als stadsgids natuurlijk. Ik woon al bijna 18 jaar in Utrecht en werk al 10 jaar als stadsgids. Het geven van rondleidingen vind ik zo leuk omdat ik steeds ander soort groep tref, die ik kan verrassen met de boeiende Utrechtse geschiedenis. Ik wandel veel, ben veel buiten en ontmoet leuke mensen. Wat wil een mens nog meer!

Wonen

Stadsgids Willemijn Banki Stadswandeling UtrechtSinds 2005 woon ik op een unieke locatie in de stad. Tot ongeveer 1980 was hier de Faculteit van Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gevestigd. Een groot terrein rondom de Biltse Grift was ommuurd en op het binnenterrein stond het vol met stallen, een manege, onderwijsgebouwen, een snijzaal en natuurlijk koeien, varkens, paarden en nog veel meer dieren. Vanaf 1960 trokken de eerste onderdelen van Diergeneeskunde naar de Uithof. Hiermee was het het eerste onderdeel van de universiteit wat zich op de Uithof vestigde. Toen de hele faculteit verhuisd was, ging men kijken wat van de oude gebouwen behouden kon worden. Deze zijn deels tot woningen verbouwd en er zit een theater en een restaurant. Ik heb het geluk om in een soort dorpje met uitzicht op het groen te mogen wonen. Soms relax ik even langs de Biltse Grift en zie alle boten, kano’s en SUPs voorbij komen.

 

Werken

Ik werk zeven dagen in de week als gids in Utrecht. Ook ’s avonds en in het weekend. De meeste wandelingen gaan door het centrum van Utrecht. Soms doe ik ook fiets, step, boot- of zelfs kanotochten. Op elke hoek in het centrum kan ik als gids in Utrecht inmiddels wel een verhaal vertellen. Een stadswandeling in Utrecht is altijd verrassend.

Leven

Stadswandeling Utrecht Domplein Stadsgids Utrecht Stadswandelingen UtrechtUtrecht is een prima stad om in te leven. Hoewel het de vierde stad van Nederlands is met 330.000 inwoners, voelt het soms als een dorp. Er zijn goede culturele voorzieningen zoals theater, bioscoop, musea en festivals. Tijdens het Uitfeest dat elk jaar begin september plaatsvindt, wordt het nieuwe culturele seizoen gepresenteerd. Er zijn verschillende parken zoals het Griftpark of het Wilhelminapark waar je heerlijk kunt recreëren en horecagelegenheden schieten als paddestoelen uit de grond.

Aanbod Stadswandeling Utrecht

Lijkt het jou leuk om Utrecht beter te leren kennen? Doe dan een stadswandeling in Utrecht met mij als gids. Ik kan jou alle leuke plekjes laten zien en alles vertellen over Utrecht! Er zijn verschillende wandelingen waar je uit kunt kiezen: