fbpx

Als gids van Stadswandelingen Utrecht neem ik je graag mee op ontdekkingstocht door de vele hofjes die deze stad rijk is. De hofjes zijn kleine oases van rust en groen, verstopt in de drukte van de stad. Tijdens deze wandeling die ook voert langs steegjes en kameren, vertel ik je meer over de geschiedenis van deze unieke plekjes en de bijzondere verhalen die erachter schuilgaan. De stadswandeling Utrecht hofjes is dan ook zeker een aanrader!

Hoe ziet de stadswandeling langs de hofjes eruit?

Utrecht is rijk aan prachtige hofjes, elk met een eigen geschiedenis en verhaal. Veel van Utrechts’ hofjes zijn eigenlijk kameren, gesitueerd langs de straat. Deze kleine huisjes werden bewoond door oude arme mensen van onberispelijk gedrag. Zij hoefden vaak geen huur te betalen maat werden wel geacht te bidden voor hun weldoener. Tijdens onze stadswandeling ‘Steegjes, Hofjes en Kameren Utrecht’ nemen we je mee langs de mooiste hofjes van de stad. Afhankelijk van het gekozen start en eindpunt kunnen we langs de volgende hofjes en kameren wandelen. Bijvoorbeeld de 17e hofjes: de kameren van Maria van Pallaes, de Bruntenhof, de Beyerskameren, de Mieropskameren, de pandhof van de Domkerk en pandhof van de Mariakerk. Maar ook in de 19e eeuw werd er veel voor arme behoeftige mensen gebouwd. Bijvoorbeeld in de Zeven Steegjes of de Metelenkamp.

Kortom, tijdens deze wandeling ontdek je de mooiste hofjes van Utrecht en leer je meer over de geschiedenis en verhalen die erachter schuilgaan. Kijk op deze pagina als je nog meer leuke plekken in Utrecht wilt ontdekken.

activiteiten in utrechtstadswandeling utrecht hofjes

Het Andreashofje

Boek je stadswandeling Utrecht hofjes nu

Ben je al helemaal overtuigd om de stadswandeling langs de Utrechtse hofjes te gaan doen? Dan kan je reserveren via de onderstaande knop!

We bieden echter ook nog andere leuke wandelingen aan. Zo hebben we ook een wandeling langs de grachten, een middeleeuwse wandeling of een historische wandeling.

Wandelingen Top 3

Top 3: mooiste plekken