Stadswandeling Utrecht met Gids

Wat is de leukste manier om Utrecht te leren kennen? Met een gids natuurlijk. Zeker een gids die in Utrecht woont, werkt en leeft. Zo’n gids ben ik. Een stadswandeling Utrecht met gids is dus hartstikke leuk en leerzaam!

Wonen

Sinds 2005 woon ik op een unieke locatie in de stad. Tot ongeveer 1980 was hier de Faculteit van Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gevestigd. Een groot terrein rondom de Biltse Grift was ommuurd en op het binnenterrein stond het vol met stallen, een manege, onderwijsgebouwen, een snijzaal en natuurlijk koeien, varkens, paarden en nog veel meer dieren. Vanaf 1960 trokken de eerste onderdelen van Diergeneeskunde naar de Uithof. Hiermee was het het eerste onderdeel van de universiteit wat zich op de Uithof vestigde. Toen de hele faculteit verhuisd was, ging men kijken wat van de oude gebouwen behouden kon worden. Deze zijn deels tot woningen verbouwd en er zit een theater en een restaurant.

Stadswandeling Utrecht met gids

Paardenkathedraal en onderwijsgebouw (collectie Utrechts Archief, cat: 3828)

Stadswandeling Utrecht met gidsWerken

Ik werk zeven dagen in de week als gids in Utrecht. Ook ’s avonds en in het weekend. De meeste wandelingen gaan door het centrum van Utrecht. Soms doe ik ook fiets, step, vaar of zelfs kanotochten. Op elke hoek in het centrum kan ik als gids in Utrecht inmiddels wel een verhaal vertellen.

Leven

Utrecht is een prima stad om in te leven. Hoewel het de vierde stad van Nederlands is met 330.000 inwoners, voelt het soms als een dorp. Er zijn goede culturele voorzieningen zoals theater, bioscoop, musea en festivals. Tijdens het Uitfeest dat elk jaar begin september plaatsvindt, wordt het nieuwe culturele seizoen gepresenteerd. Er zijn verschillende parken waar je heerlijk kunt recreëren en horecagelegenheden schieten als paddestoelen uit de grond.

Stadswandeling Utrecht met gids

Omgeving Utrecht

Stadswandeling Utrecht met gids

Lijkt het jou leuk om Utrecht beter te leren kennen? Doe dan een stadswandeling in Utrecht met een gids. Ik kan jou alle leuke plekjes laten zien en alles vertellen over Utrecht! Lees hier meer over mij als gids.