Stadswandelingen Utrecht
Bekijk Utrecht met een stadsgids
Aanbod stadswandelingen

Themawandelingen Utrecht

  • Misschien ben je geïnteresseerd in een specifiek aspect van Utrecht?
  • Of ben je na deelname aan een stadswandeling nieuwsgierig geworden naar andere delen van Utrecht?

Dan ben je bij Stadswandelingen Utrecht aan het juiste adres. Er zijn acht verschillende themawandelingen in het standaardaanbod. Daarnaast is het mogelijk om in overleg wandelingen met elkaar te combineren. Of specifieke plekken die je wilt bezoeken in de rondleiding op te nemen.

Thema’s

themawandelingen utrecht

Willibrord bracht het Christendom naar Utrecht

In de historische wandeling gaat de gids in op 2000 jaar Utrechtse geschiedenis. Alle historische aspecten van Utrecht komen kort aan bod. Je krijgt een goede indruk van de oude Utrechtse binnenstad.

Wil je meer weten over de middeleeuwen. Dan zijn er twee themawandelingen. De rondleiding over het Utrechtse kerkenkruis gaat over Utrecht in de 10e en 11e eeuw. De wandeling over de Middeleeuwen behandeld Utrecht van de 7e eeuw tot aan de Reformatie die in 1580 plaatsvond. Met name handel en religie komen aan bod.

Ben je meer geïnteresseerd in water? Boek dan een wandeling over de Utrechtse grachten. De rivieren Rijn en Vecht zijn de uitgangspunten voor deze wandeling. De eerste gracht werd al in de 10e eeuw gegraven. Later volgde de Oudegracht (12e eeuw) en de Nieuwegracht (14e eeuw).

Misschien ben jij juist op zoek naar de rust in de stad. Dan is een wandeling door de hofjes aan te raden.

Wijken

themawandelingen utrecht

De Cereolfabriek in Oog in Al

In het aanbod zitten ook wandelingen door wijken. Wijk C was ooit de armste buurt van Utrecht. Het was een echte volksbuurt. Oog in Al werd begin 20e eeuw gebouwd als wijk voor middenstanders. En op de Maliebaan woonden lange tijd de rijke mensen.


Enthousiast geworden?

Boek nu een stadswandeling