fbpx

Themawandelingen Utrecht

  • Misschien ben je geïnteresseerd in een specifiek aspect van Utrecht?
  • Of ben je na deelname aan een stadswandeling nieuwsgierig geworden naar andere delen van Utrecht?

Dan ben je bij Stadswandelingen Utrecht aan het juiste adres. Er zijn vijf verschillende themawandelingen in het standaardaanbod. Daarnaast is het mogelijk om in overleg wandelingen met elkaar te combineren. Of specifieke plekken die je wilt bezoeken in de rondleiding op te nemen.

Themawandelingen Utrecht

themawandelingen utrecht

Willibrord bracht het Christendom naar Utrecht

In de historische wandeling gaat de gids in op 2000 jaar Utrechtse geschiedenis. Alle historische aspecten van Utrecht komen kort aan bod. Je krijgt een goede indruk van de oude Utrechtse binnenstad.

Wil je meer weten over de middeleeuwen. De wandeling over de Middeleeuwen behandelt Utrecht van de 7e eeuw tot aan de Reformatie die in 1580 plaatsvond. Met name handel en religie komen aan bod.

Ben je meer geïnteresseerd in water? Boek dan een wandeling over de Utrechtse grachten. De rivieren Rijn en Vecht zijn de uitgangspunten voor deze wandeling. De eerste gracht werd al in de 10e eeuw gegraven. Later volgde de Oudegracht (12e eeuw) en de Nieuwegracht (14e eeuw).

Misschien ben jij juist op zoek naar de rust in de stad. Dan is een wandeling door de hofjes aan te raden.

Voor wie zijn de rondleidingen geschikt?

De rondleidingen zijn geschikt voor individuen, families, groepen en bedrijven. Of je nu op zoek bent naar een educatieve ervaring of gewoon een leuke en informatieve tour wilt, wij hebben de perfecte rondleiding voor jullie. Onze tours zijn beschikbaar in verschillende talen en kunnen worden aangepast aan jullie specifieke interesses.

Boek jullie Utrechtse rondleiding vandaag nog en ontdek de verborgen schatten van deze prachtige stad. Onze tours zijn betaalbaar, flexibel en gegarandeerd een onvergetelijke ervaring. Ik kijk ernaar uit om jullie te verwelkomen en rond te leiden in deze prachtige stad.