fbpx

Utrecht is een stad vol historie en gezelligheid. Het compacte centrum van de stad is perfect om lopend te verkennen. Wandel langs de prachtige grachten en bewonder de historische gebouwen, hofjes en binnentuinen die de stad rijk is. Zo kun je een kijkje nemen in de vele kerken die de stad telt. Of genieten van een hapje en drankje op een van de vele gezellige terrasjes aan de grachten. Op deze pagina vind je alles voor uitstapjes Utrecht!

utrecht online meer stadswandelingen utrecht

Utrechts trots

Uitstapjes Utrecht, wat moet je doen?

Een bezoek aan Utrecht is niet compleet zonder een bezoek aan het iconische Domplein en de imposante Domtoren, het symbool van de stad. Maar er zijn nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden te ontdekken.  Denk aan de Oudegracht met zijn werfkelders, het Rietveld Schröderhuis, het Spoorwegmuseum of het Centraal Museum.

Voor wie geïnteresseerd is in kunst en geschiedenis, zijn er verschillende musea in Utrecht te vinden. Bezoek het Museum Catharijneconvent voor religieuze kunst en cultuur of het nijntje museum, waar kinderen kunnen spelen en leren in de wereld van Dick Bruna.

Wil je Utrecht op een bijzondere manier verkennen? Maak dan een vaartocht over de grachten of huur een fiets en verken de stad op eigen houtje. Maar voor de echte Utrecht-ervaring kun je het beste een stadswandeling met een gids maken. Stadswandelingen Utrecht biedt verschillende wandelingen aan. Op deze manier leer je de stad op een unieke en persoonlijke manier kennen.

Wat wij aanbieden

Bij Stadswandelingen Utrecht bieden we verschillende wandelingen aan om Utrecht te verkennen. Of je nu op zoek bent naar een actieve geschiedenisles, nieuwsgierig bent naar de vele hofjes en steegjes of gewoon wilt genieten van de grachten en terrassen.

Onze Historische wandeling is perfect voor degenen die graag actief de geschiedenis van Utrecht willen ontdekken. Tijdens deze wandeling nemen we je mee langs de bekendste historische bezienswaardigheden van de stad, waaronder de Domtoren, de Oudegracht en het stadhuis.

Ben je meer geïnteresseerd in de verborgen pareltjes van Utrecht? Kies dan voor onze Steegjes, hofjes en kameren wandeling. Tijdens deze tour ontdek je de vele verborgen hofjes en steegjes die de stad rijk is. Ook  kom je meer te weten over hun rijke geschiedenis.

Wil je liever genieten van de grachten van Utrecht, dan is onze Grachtenwandeling de perfecte keuze. Tijdens deze wandeling nemen we je mee langs de mooie grachten van de stad. En bezoek je enkele van de beste plekken om te ontspannen en te genieten van de lokale sfeer.

Bij Stadswandelingen Utrecht bieden we ook wandelingen op maat aan voor bedrijfsuitjes en andere groepsactiviteiten. Onze wandelingen kunnen worden aangepast aan jullie specifieke wensen. We halen jullie op bij een locatie naar keuze in het centrum en brengen jullie na afloop van de wandeling weer terug.

Uitstapjes Utrecht, ontdek deze stad op een leuke en interessante manier met onze wandelingen en maak je bezoek aan de stad onvergetelijk!

 

Wandelingen Top 3

Top 3: mooiste plekken