fbpx

Utrecht wandelen

wandelen utrecht

Steegje

Utrecht is een geweldige provincie om te wandelen. Je kunt prima wandelen in de verschillende landschappen of juist een bezoek brengen aan een van de steden.

Stad Utrecht

Een hele leuke manier om een stad te leren kennen is natuurlijk met een stadsgids. Daarvoor bent u bij Stadswandelingen Utrecht aan het juiste adres. We bieden een gevarieerd aanbod aan stadswandelingen, die geschikt zijn voor jong en oud.

Omgeving Utrecht

  • In de omgeving van Utrecht vind je vele forten van de Hollandse waterlinie. Je kunt ook een bezoek brengen aan het Waterliniemuseum bij fort Vechten.
  • Ook de limes oftewel de noordgrens van het West Romeinse rijk loopt door de regio Utrecht. Op verschillende plaatsen wordt er aandacht besteed aan de verdedigingsforten (castella). Onder andere bij Fort Vechten, het Domplein en Castellum de Hoge Woerd.

Natuur

Ga voor mooie wandelingen door de natuur naar de site van Staatsbosbeheer of het Utrechts Landschap. Via Staatsbosbeheer kun je fort bij Rijnauwen te bezoeken. Dit is zeer de moeite waard om eens te doen. Wat nog op mijn lijstje staat om eens te doen, is meegaan met een excursie van het Utrechts Landschap. Zelf studeer ik vooral op de geschiedenis van Utrecht en ik weet vrij weinig over de flora & fauna.

leuke plekken utrecht wandelen utrecht

Fort bij Rijnauwen