fbpx

Wandeling voor ouderen in Utrecht

wandelingen voor ouderen in utrecht

Paus Adrianus VI

Stadswandelingen Utrecht biedt verschillende wandelingen aan die begeleid worden door een professionele stadsgids. Ook een wandeling voor ouderen in Utrecht is mogelijk. Is iemand slecht ter been? Laat mij dat vooral weten, dan passen we de wandeling daarop aan. Hieronder geef ik een paar voorbeelden.

Wandeling voor ouderen langs Utrechtse hofjes

Tijdens een hofjeswandeling in Utrecht bezoeken we de hofjes en hoven in Utrecht. Wil je alle hofjes en hoven bezoeken dan ben je zo drie uur bezig. Meestal bekijken we een deel van de wandelroute. Wil je weten welke hofjes je kunt opnemen in onze wandelroutes? Bekijk dan zeker deze blog.

Wandel langs de grachten

De grachten zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Maar weet je hoe de grachten eigenlijk in de Domstad zijn gekomen? En waarom ze diep liggen ten opzichte van de huizen langs de gracht? Tijdens een wandelroute langs de Utrechtse grachten kom je van alles te weten. Je wandelt door het sfeervolle centrum en kunt daarna gelijk op het terras neerploffen voor een heerlijke kof koffie! Wil je meer weten over de grachten? Klik dan hier voor informatie. Om je een indruk te krijgen van mijn wandelingen kun je ook mijn YouTube kanaal bezoeken en bijvoorbeeld de video over de Oude Gracht bekijken.

eten in utrecht borrelen in utrecht

Stadskasteel Oudaen

Middeleeuwse wandeling voor ouderen in Utrecht

Ook de middeleeuwen zijn volop aanwezig in Utrecht. Ruwweg beginnen de middeleeuwen na de val van het West Romeinse Rijk (476 na Christus). In die tijd waren er al geen Romeinen meer in Utrecht. Wie er wel waren is nog een grote vraag. Er zijn weinig archeologische vondsten uit de vroege middeleeuwen. Lees hier meer over de middeleeuwse wandelroute.

Uiteraard zijn er naast deze wandelroutes nog veel meer wandelingen in Utrecht. Ik heb alle wandelingen voor je op een rijtje gezet op deze pagina. Kijk ze gerust door. Heb je vragen over een wandeling, mogelijkheden of kosten? Neem dan contact met mij op, ik sta graag voor je klaar!