fbpx

Wandelroutes Utrecht

Stadswandelingen Utrecht biedt verschillende wandelroutes aan die begeleid worden door een professionele stadsgids. Hieronder licht ik een paar wandelroutes in Utrecht toe.

wandelroutes utrecht

Bruntenhof

Wandelen langs Utrechtse hofjes

Tijdens een hofjeswandeling in Utrecht bezoeken we de hofjes en hoven in Utrecht. Wil je alle hofjes en hoven bezoeken dan ben je zo drie uur bezig. Meestal bekijken we een deel van de wandelroute. Wil je weten welke hofjes je kunt opnemen in onze wandelroutes? Bekijk dan deze blog.

Wandel langs de grachten

De grachten zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Maar weet je hoe de grachten eigenlijk in de Domstad zijn gekomen? En waarom ze diep liggen ten opzichte van de huizen langs de gracht? Tijdens een wandelroute langs de Utrechtse grachten kom je van alles te weten. Je wandelt door het sfeervolle centrum en kunt daarna meteen op het terras neerploffen voor een heerlijke kop koffie! Wil je meer weten over de grachten? Klik dan hier voor informatie. Om je een indruk te krijgen van mijn wandelroutes kun je ook mijn YouTube kanaal bezoeken en bijvoorbeeld de video over de Oude Gracht bekijken.

wandelroutes utrecht

De Nicolaas of Klaaskerk

Middeleeuwse wandelroutes in Utrecht

Ook de middeleeuwen zijn volop aanwezig in Utrecht. Ruwweg beginnen de middeleeuwen na de val van het West Romeinse Rijk (476 na Christus). In die tijd waren er al geen Romeinen meer in Utrecht. Wie er wel waren is nog een grote vraag. Er zijn weinig archeologische vondsten uit de vroege middeleeuwen. Lees hier meer over de middeleeuwse wandelroute.

Uiteraard zijn er naast deze wandelroutes nog veel meer wandelingen in Utrecht. Ik heb alle wandelingen voor je op een rijtje gezet op deze pagina. Kijk ze gerust door. Heb je vragen over een wandeling, mogelijkheden of kosten? Neem dan contact met mij op, ik sta graag voor je klaar!