fbpx

Wandeltochten in Utrecht

Stadswandelingen Utrecht biedt verschillende wandeltochten aan die begeleid worden
door een professionele stadsgids. Iedere wandeltocht in Utrecht heeft wat unieks. Een paar voorbeelden.

kerken in Utrecht hofjeswandeling

Een kanunnik in de pandhof van de Dom

Utrechtse hofjes

Tijdens een hofjeswandeling in Utrecht bezoeken we steegjes, hofjes / kameren en hoven in Utrecht. Wil je alle hofjes en hoven bezoeken dan ben je zo drie uur bezig. Meestal bekijken we een deel van de wandelroute. Wil je weten welke hofjes je kunt opnemen in onze wandeltocht? Bekijk dan zeker deze blog.

Wandeltochten langs de grachten in Utrecht

De grachten zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Maar weet je hoe de grachten eigenlijk in de Domstad zijn gekomen? En waarom ze diep liggen ten opzichte van de huizen langs de gracht? Tijdens een wandelroute langs de Utrechtse grachten kom je van alles te weten. Je wandelt door het sfeervolle centrum en kunt daarna gelijk op het terras neerploffen voor een heerlijke kof koffie! Wil je meer weten over de grachten? Klik dan hier voor informatie. Om je een indruk te krijgen van mijn wandeltochten kun je ook mijn YouTube kanaal bezoeken en bijvoorbeeld de video over de Oude Gracht bekijken.

wandeltochten in utrecht

Het Agnietenklooster is nu het Centraal Museum

Middeleeuwse wandeltocht

Ook de middeleeuwen zijn volop aanwezig in Utrecht. Ruwweg beginnen de middeleeuwen na de val van het West Romeinse Rijk (476 na Christus). In die tijd waren er al geen Romeinen meer in Utrecht. Wie er wel waren is nog een grote vraag. Er zijn weinig archeologische vondsten uit de vroege middeleeuwen. Lees hier meer over de middeleeuwse wandeltocht.

Uiteraard zijn er naast deze wandeltochten nog veel meer wandelingen in Utrecht. Ik heb alle wandelingen voor je op een rijtje gezet op deze pagina. Kijk ze gerust door. Heb je vragen over een wandeltocht, mogelijkheden of kosten? Neem dan contact met mij op, ik sta graag voor je klaar!