Stadswandelingen Utrecht
Bekijk Utrecht met een stadsgids
Aanbod stadswandelingen

Recensie stadswandeling

Er staan verschillende recensies op de Facebook en Tripadvisor pagina van Stadswandelingen Utrecht. Hier kun jij ook een reactie achterlaten.

    We hebben de stadswandeling gedaan met een groep internationale bezoekers. Het was een erg leuke wandeling, vol met leuke feitjes en verhalen! Een mooie manier om in een korte tijd... read more

  avatar thumb MirandaMars
  4/02/2019

    Hele leuke en leerzame stadswandeling gehad van Willemijn. We begonnen bij de Domtoren en namen een kijkje in de kelder van een nabij gelegen restaurant. Heel indrukwekkend om te zien... read more

  495sihemm
  12/12/2019

    Met de familie een stadswandeling gehad. Willemijn was daarbij als gids perfect ( vertelde veel interessante wetenswaardigheden over Utrecht) maar had ook duidelijk oog voor de samenstelling van... read more

  Hans B
  9/19/2019

Willemijn vertelt onderhoudend en met humor over de Utrechtse geschiedenis

Op mijn verjaardag met een groep een hele boeiende en ontspannen historische stadswandeling gehad onder (bege)leiding van Willemijn. Ze voelde de groep goed aan. Wist ontzettend onderhoudend te vertellen over het ontstaan en de geschiedenis van Utrecht. Met humor ook. Ik woon al jaren in Utrecht maar Willemijn heeft me er met een nieuwe blik naar laten kijken. We hebben allemaal erg genoten van de rondleiding. Het was een heel tof begin van mijn verjaardag! Aanrader! Bedankt Willemijn!

Stadswandelingen Utrecht I Nu snap ik waar ik naar kijk

Ik woon meer dan drie decennia in Utrecht en dacht dat ik de binnenstad wel een beetje kende. Toch heeft Willemijn Bánki mij vanmorgen tijdens een stadswandeling charmante steegjes, binnenhofjes en achterommetjes laten zien waar ik geen idee van had. Willemijn zit vol met leuke anekdotes over de historische panden die we onderweg tegenkomen. Ze kan boeiend vertellen hoe de stad in de loop van de eeuwen is veranderd en over de woonomstandigheden van de Utrechters door de eeuwen heen. Kortom, je snapt waar je naar kijkt!

Verrassende rondleiding door Stadswandelingen Utrecht

Dank voor de verrassende rondleiding, voor de meesten toch meerdere onbekende plekjes! Ik heb alleen maar positieve reacties gehoord! Ik hoop in de toekomst toch weer wat vaker in Utrecht te komen. Nogmaals hartelijk dank.

Een prachtige wandeling ondanks het koude weer

We hebben een prachtige wandeling gehad. Ondanks de gigantische kou (-10 graden) was het heel mooi en er werd tijdens de wandeling veel over Utrecht verteld.

Ontdek Utrecht met Stadswandelingen Utrecht

Ontdek Utrecht: We hebben een stadswandeling door Utrecht gedaan met stadsgids Willemijn Bánki. Zij wist ons veel te vertellen over Utrecht en liet ons plekjes zien waar we het bestaan ervan anders nooit ontdekt zouden hebben. Ze was erg enthousiast en wij ook.

Je hebt zelfs mensen die bekend zijn in Utrecht weten te verrassen

We hebben het erg naar onze zin gehad. Vooral de romeinse kelder in een kroeg viel goed in de smaak. Je hebt zelfs mensen die bekend zijn in Utrecht weten te verrassen.

De stadswandeling was erg geslaagd

De stadswandeling gisteren was erg geslaagd! Ook namens mijn collega’s heel veel dank daarvoor.

Leerzame stadswandeling in Utrecht

Wij hebben een ontzettend leuke en leerzame stadswandeling gehad met Rob! Naast dat hij ontzettend veel weet van de geschiedenis, vertelt hij het ook op een leuke manier. Het was voor ons een erg leuke middag.

Ongedwongen & kundig

Nog even een mailtje om je te vertellen dat we erg genoten hebben van de wandeling en jouw verhaal! Het was ongedwongen en op een plezierige en kundige manier wist je in te spelen op onze vragen en onze situatie. Nogmaals hartelijk dank.

Stadswandeling met ruimte voor vragen

Leuke informatieve stadswandeling met een enthousiaste gids met ruimte voor vragen en persoonlijke wensen.

Hofjeswandeling: Absoluut een aanrader

Het regende donderdag 14 september 2017 pijpenstelen. Het mocht de pret echter niet drukken. Wat een geweldige gids hadden wij. Hij liet ons alle plekjes zien waar een gewone toerist niet komt. Wat een openbaring om die mooie hofjes te zien met hun tuinen en de schuilkerken (soms met een mooi restaurant). Ik had de middag van mijn leven ondanks het hondenweer. Absoluut een aanrader, zelfs voor ingezetenen.

Boven verwachting

De gids is aanstekelijk enthousiast en wil graag van alles vertellen. We hadden een hofjes rondleiding, maar begonnen bij Nijntje pleintje, dus hebben een flink stuk gewandeld om bij de hofjes te komen. Dat maakt het alleen maar leuker, want onderweg was ook van alles te zien. Het was dus boven verwachting!

Vermakelijke stadswandeling

Nogmaals hartstikke veel dank voor de bijzonder informatieve en vermakelijke stadswandeling! Wij hebben genoten!

Leuke rondleiding met gids

Met onze jongerenvereniging hebben we erg genoten van de rondleiding! De gids wist leuke plekken uit te zoeken waarvan zelfs ons lid die in Utrecht woont niks wist, en vertelde boeiende verhalen. Een aanrader! De organisatie was erg behulpzaam en deed er alles aan om het voor ons te organiseren.

Geweldige stadswandeling

Wat een geweldige stadswandeling door Onbekend Utrecht. Willemijn brengt je op mooie onbekende plekken en vertelt boeiend van begin tot einde. Zowel voor Utrechtenaren als niet-Utrechtenaren interessant. Geslaagd onderdeel van onze schoon-zussendag.

Wandeling grachten Utrecht

De wandeling Utrecht & Grachten was erg leuk en zeer informatief. Willemijn vertelt enthousiast over het ontstaan van de grachten en de unieke werven en gerelateerde zaken zoals de oude stadskraan vlakbij de Winkel van Sinkel en bijzondere panden aan de grachten. Aanbevelenswaardig!

Wandeling Wijk C

We hebben een zeer interessante wandeling gedaan door Wijk C met Stadswandelingen Utrecht. Ook voor de kinderen was het zeer leerzaam en vermakelijk.

Wandeling Utrecht centrum

Een zeer leerzame wandeling gehad door het centrum van utrecht. Willemijn weet veel over de geschiedenis van utrecht en kan er boeiend met veel humor over vertellen. Een aanrader!

Super gids Utrecht

We hebben een mooie en interessante stadswandeling gemaakt met Willemijn. Leuk om weer met aandacht naar de omgeving te kijken en te luisteren naar de verhalen uit de geschiedenis van Utrecht. Iedereen in ons groepje was enthousiast en Utrecht is in ons aanzien gestegen. Willemijn je bent een super gids, dank voor de inspirerende middag!

Kundige, vriendelijke en flexibele stadsgids

Stadsgids Willemijn Bánki was zeer kundig, vriendelijk en flexibel. Als wij zeiden, dit hebben we gisteren al bij een andere rondleiding gehoord, ging ze direct verder en paste haar verhaal/route aan. Dat zie je bijna nooit bij gidsen. Zij weet veel, heeft een prettige stem (niet schoolmeesterachtig) en brengt haar verhaal geanimeerd. Zij was voor ons de beste gids sinds jaren (en wij plannen 1x per jaar in een stad een stadswandeling met gids)."

Dik tevreden

Wij zijn dik tevreden. Vonden het interessant en erg leuk. Leuke straatjes gezien en prachtige gebouwen met een verhaal. Je hebt het leuk verteld.

Rondleiding kinderen

Nogmaals bedankt voor de leuke rondleiding. Ook de kinderen vonden het erg interessant, zoals je al gemerkt had. Veel nieuwe dingen gezien van en gehoord over Utrecht.

Geschiedenis Utrecht

De wandeling was sterk op visueel, artistiek en "vertel"-vlak. Willemijn is sterk in geschiedenis en achtergrond feiten, duidelijk zelf geïnteresseerd en open voor een wisselwerking met de wandelaars.

Stadsgids met humor

“Een prachtige en interessante wandeling. We begonnen op het Domplein. Daar stond 2000 jaar geleden het Romeinse Castellum met de daarbij gelegen vicus (wijk) waar handel werd gedreven. Daarna maakten we een reis door de tijd en kwamen langs markten, wijnhuizen, graanpakhuizen, vleeshallen en stoffenmarkten. Tot slot was er aandacht voor het ontstaan van winkels en winkeletalages. Met humor en enthousiasme wist stadsgids Willemijn Bánki deze stadswandeling over 2000 jaar shoppen in Utrecht tot een boeiende ervaring te maken.”

Uitje Utrecht

“Het was echt genieten tijdens de leuke en ontspannen rondleiding door mijn stadsie, Utrecht! Ik heb nieuwe, prachtige plekjes mogen ontdekken en interessante verhalen mogen beluisteren. Al met al een zeer geslaagd uitje!”

Mooiste rondleiding

“Het was de mooiste rondleiding in Utrecht die ik heb meegemaakt, als ik een cijfer moest geven een 10!”

Prachtige wandeling

“Het was een prachtige wandeling. Willemijn liet ons bijzondere plekken en steegjes zien waar ik nog niet eerder was geweest.”

Enthousiast geworden?

Reserveer nu!