Koffie in utrecht

Koffie in Utrecht Jij weet vast wel wat leuke plekken om koffie te drinken? Natuurlijk weet ik heel veel leuke plekken in Utrecht en ik deel ze graag met je. Wekelijks komen er nieuwe leuke plekken bij, dus ik zal het overzicht regelmatig bijwerken. Dit zijn de plaatsen waar ik graag kom. Misschien zit ik […]

Lees meer >

Maliebaan

Maliebaan De Maliebaan is een lange statige laan in Utrecht Oost. De prachtige huizen uit de 19e eeuw waren ooit de woonhuizen van de rijken. Nu zitten er advocaten, makelaars, ITC-bedrijven en ZZP’ers. Je kunt nog steeds heerlijk wandelen over de laan, want naast een hoofdweg en ventwegen, zijn er ook wandelpaden. De kans bestaat […]

Lees meer >

Winkelen

Winkelen Hier vind je de Utrechtse winkels die ik erg leuk vind en waar ik vaak kom.   Kleding & schoenen FIER: een gezellige winkel in de Nachtegaalstraat met mooie kleding die gericht is op Hollandse vrouwen. De koffie staat er altijd klaar. Sissy Boy: er zijn 3 filialen in Utrecht. Transit: aan de Twijnstraat […]

Lees meer >

Vlogs over Utrecht

Vlogs over Utrecht Op You Tube zijn veel vlogs over Utrecht te vinden: A walking tour in Utrecht: Deze vlog van de Bondi Treasure Hunter is erg goed gemaakt. Historisch gezien klopt het meeste wel. A day in Utrecht: Een korte luchtige vlog over Utrecht. Utrecht vanaf de Domtoren bewonderen: Prachtige blog van Explore Utrecht. Wil […]

Lees meer >

Eten in Utrecht

Eten in Utrecht Er zijn ontzettend veel restaurants te vinden in Utrecht. Hoewel ik al weer lange tijd in Utrecht woon, heb ik ze ook nog niet allemaal bezocht. De bucket list blijft gevuld. Voordelig en lekker (het gaat om het eten) Bij biologisch restaurant Gys aan de Voorstraat kun je heerlijk eten. Ze zitten […]

Lees meer >

Kerkenkruis

Kerkenkruis In Utrecht zijn in de 11e eeuw vier kerken gebouwd rondom de Romaanse Domkathedraal. Waarom waren er zo veel kerken nodig in een stad die op dat moment maar 2500 inwoners telde. Helemaal zeker is dit nog steeds niet. De meest beschreven verklaring is dat na de dood van keizer Koenraad II, zijn ingewanden […]

Lees meer >

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk Sinds ik in Utrecht woon, doe ik al vrijwilligerswerk. Een paar jaar werkte ik bij het Nederlands Volksbuurtmuseum, lange tijd las ik voor via de Voorleesexpress en ik ben nog altijd actief bij de historische vereniging Oud Utrecht waar ik met de Evenementencommissie de van der Monde-lezing voorbereid.   Paleis Lofen Het liefst doe […]

Lees meer >

Trijn van Leemput

In 2020 tekende ik 16 kleurplaten en schreef er teksten bij. Dit werd Kleurplaten van Utrecht, een kleurboek vol weetjes. Als vervolg bedacht ik een nieuw kleurboek maar nu met informatieve gedichten. Ik heb uiteindelijk één kleurplaat en gedicht gemaakt. Daarna mocht ik weer gaan wandelen. Vandaag kwam ik het gedicht over Trijn van Leemput […]

Lees meer >

Filmpjes

Er zijn al heel veel filmpjes over Utrecht gemaakt. Ik zet ze hier handig bij elkaar. Zo kun je ook vanuit je luie stoel Utrecht leren kennen.   Algemeen Verleden van Utrecht Van Rossem vertelt De ommuurde stad – René de Kam Opgravingen Oudwijkersdwarsstraat   Gebouwen Rietveld Schröderhuis Universiteit Utrecht Joseph Crouwel: Postkantoor & Anatomiegebouw […]

Lees meer >

Museum Utrecht

Museum Utrecht: Ontdek de rijke geschiedenis van Utrecht Welkom bij Stadswandelingen Utrecht. Op deze pagina neem ik je mee op een reis door de rijke en gevarieerde cultuur van musea van deze historische stad. Utrecht heeft een scala aan musea die de rijke geschiedenis en culturele diversiteit van de stad weerspiegelen. Bijvoorbeeld het Centraal museum […]

Lees meer >

Het Universiteitsmuseum Utrecht

Het Universiteitsmuseum Utrecht Het Universiteitsmuseum Utrecht is een museum dat is gevestigd in het centrum van de stad Utrecht, in de buurt van de Universiteit Utrecht. Het museum is opgericht in 1928 en heeft als doel om het onderzoek en onderwijs van de universiteit op een toegankelijke manier te presenteren aan het publiek. Het Universiteitsmuseum […]

Lees meer >

Borrelen in Utrecht

Borrelen in Utrecht In Utrecht kun je uitstekend borrelen. Er zijn zo'n 150 cafés. Dor.st heeft een uitgebreid overzicht van alle Utrechtse cafés gemaakt. Regelmatig duiken lijstjes op van beste café of beste terras.   Mijn favorieten Als ik ga borrelen in Utrecht. Dan ga ik graag naar: Springhaver. Dit is een gezellig, bruin café […]

Lees meer >

Het nijntje museum

Het nijntje museum Het nijntje museum is een museum speciaal ontworpen voor jonge kinderen en is gevestigd in Utrecht. Het museum is vernoemd naar het beroemde konijntje nijntje (in het Engels bekend als miffy), gecreëerd door de Utrechtse kunstenaar Dick Bruna. Het museum opende zijn deuren in 2016 en biedt een interactieve en educatieve ervaring […]

Lees meer >

Stadsrecht Utrecht

Stadsrecht voor Utrecht Stadsrecht Utrecht: Hoe kreeg Utrecht, als één-na-oudste stad van Nederland, stadsrechten. Terug in de tijd. Utrecht maakt in 1122 deel uit van het Heilig Roomse Rijk. Hendrik V is keizer. Zijn rijk is zo groot dat hij het zelf niet allemaal kan besturen. Daarom verleent hij wereldlijke macht aan de bisschop van Utrecht. Dit […]

Lees meer >

Utrecht Online Academie

Utrecht Online Academie Speciaal voor mensen met een grote interesse in Utrecht. Ik merk dat ik het zelf makkelijker vind informatie te onthouden uit filmpjes en lezingen dan uit een boek. Voor mij was het heerlijk om te ontdekken dat er ontzettend veel leuke video's over Utrecht online te vinden zijn. Voor mijzelf maar ook […]

Lees meer >