Weekend weg utrecht

Wil jij een weekend weg naar Utrecht? Of wil je graag weten wat je tijdens een bezoek aan Utrecht kunt ondernemen? Lees hier dan leuke tips! Ik licht een aantal van mijn favoriete activiteiten toe, die je tijdens jouw bezoek in Utrecht kunt ondernemen.

Wandelen langs Utrechtse hofjes

Tijdens een hofjeswandeling in Utrecht bezoeken we de hofjes en hoven in Utrecht. Wil je alle hofjes en hoven bezoeken dan ben je zo drie uur bezig. Meestal bekijken we een deel van de wandelroute. Uiteraard zijn er naast deze wandel activiteit nog veel meer wandeltochten in Utrecht. Wil je weten welke? Bezoek dan zeker deze pagina, waar ik ze allemaal op een rijtje heb gezet.

Bezoek de grachten in Utrecht

De grachten zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Tijdens een wandelroute langs de Utrechtse grachten kom je er van alles over te weten. Je wandelt door het sfeervolle centrum en kunt daarna meteen op het terras neerploffen voor een heerlijke kop koffie. En heb je nog niet genoeg gehad van de grachten? Bekijk dan zeker de opties voor bijvoorbeeld een vaartocht. Van fluisterboten tot SUPPEN, voor ieder biedt Utrecht wat wils! Wil je meer weten over de oude Utrechtse grachten? Klik dan hier voor informatie.

Winkelen, borrelen en dineren

Ze behoren tot de meest bekende activiteiten voor dag of weekendje uit in Utrecht. Maar wat zijn de beste plekken in Utrecht? Uiteraard kun je winkelcentrum Hoog Catharijne bezoeken voor een paar nieuwe modieuze items. Echter kun je in het centrum van Utrecht ook goed winkelen. Je vindt er onder andere grote winkelketens, maar ook kleine boetiekjes.

Heb je geen zin in een winkel activiteit? Dan zit je ook in Utrecht goed. De stad beschikt over meer dan 150 café’s (om nog niet over de restaurants te spreken..). Genoeg mogelijkheden dus om met je vrienden of vriendinnen te genieten van een koud biertje. Lees meer over mijn restaurant en cafe aanraders in deze blog.

Heb je vragen over jouw bezoek aan Utrecht? Neem dan contact met mij op, ik sta graag voor je klaar! Bekijk ook mijn YouTube kanaal voor meer informatie over mijn wandelingen.

Weekend weg Utrecht
Ik zou je zeer aanraden om gezellig een keer deze prachtige stad te bezoeken! Er zijn erg veel leuke en bijzondere plekken waar ik je graag meer over vertel. Neem gerust contact met mij op, zodat ik je al wat kan vertellen.