Activiteiten in Utrecht

In Utrecht kun je tal van leuke activiteiten ondernemen, denk bijvoorbeeld aan wandelen, fietsen, varen en winkelen. Stadswandelingen Utrecht biedt verschillende wandel activiteiten aan die begeleid worden
door een professionele stadsgids. Een activiteit zoals een wandeling kun je ook handig combineren met een andere activiteit.

Tijdens een hofjeswandeling in Utrecht bezoeken we steegjes, hofjes, kameren en openbare tuinen in Utrecht. Wil je alles bezoeken dan ben je zo drie uur bezig. Meestal bekijken we een deel van de wandelroute. Uiteraard zijn er naast deze wandel activiteit nog veel meer wandeltochten in Utrecht. Ik heb ze allemaal voor je op een rijtje gezet op deze pagina.

Activiteiten rondom de grachten in Utrecht

De grachten zijn niet meer weg te denken uit het Utrechtse straatbeeld. Tijdens een wandelroute langs de Utrechtse grachten kom je er van alles over te weten. Je wandelt door het sfeervolle centrum en kunt daarna meteen op een terras neerploffen voor een heerlijke kop koffie. En heb je nog niet genoeg gehad van de grachten? Bekijk dan zeker de opties voor bijvoorbeeld een vaartocht. Van fluisterboten tot SUPPEN, voor ieder biedt Utrecht wat wils! Wil je meer weten over de oude Utrechtse grachten? Klik dan hier voor informatie.

Winkelen, borrelen en dineren

Ze behoren tot de meest bekende activiteiten voor dag of weekendje uit in Utrecht. Maar wat zijn de beste plekken in Utrecht? Uiteraard kun je in winkelcentrum Hoog Catharijne terecht voor een paar nieuwe modieuze items. Echter kun je in het centrum van Utrecht ook goed winkelen. Je vindt er onder andere grote winkelketens, maar ook kleine boetiekjes.

Heb je geen zin in een winkel activiteit? Dan zit je ook in Utrecht goed. De stad beschikt over meer dan 150 café’s (om nog niet over de restaurants te spreken..). Genoeg mogelijkheden dus om met je vrienden of vriendinnen te genieten van een koud biertje. Lees meer over mijn restaurant en cafe aanraders in deze blog.

Heb je vragen over een wandeltocht, mogelijkheden of kosten? Neem dan contact met mij op, ik sta graag voor je klaar! Bekijk ook mijn YouTube kanaal voor meer informatie.